Header foto golfclub

Regelvraag februari 2019

 

beknopte regels

De baan is qualifying dus de zomergreens zijn in gebruik. Je komt op de fairway een onderbroken witte cirkel tegen. Voor jouw slag moet je in deze cirkel staan. Wat nu?

 1. Witte lijnen geven GUR aan. Gur mag je ontwijken, maar je mag jouw bal ook spelen zoals deze ligt.
 2. Witte lijnen geven GUR aan. Gur moet je volgens onze plaatselijke regels ontwijken als jouw bal daarin ligt, maar in dit geval mag je jouw bal ook spelen zoals deze ligt.
 3. Witte lijnen geven GUR aan. Gur moet je volgens onze plaatselijke regels volledig ontwijken, ook in dit geval nu je voor jouw slag in de GUR zou moeten staan.
 4. Dit is een wintergreen. Volgens onze plaatselijke regels moet je deze volledig ontwijken, alsof het een verkeerde green is.

ANTWOORD

 1. Het juiste antwoord is 4: Dit is een wintergreen. Volgens onze tijdelijke plaatselijke regels moet je deze volledig ontwijken, alsof het een verkeerde green is.

  “Volledig ontwijken” betekent dat je er ook niet in mag staan om jouw slag uit te voeren. Ontwijken doe je sinds dit jaar als volgt:

  1. Bepaal het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering dat niet dichter bij de hole is, het zogenaamde Referentiepunt en markeer dit.
   Let op: er is altijd maar één zo’n punt, en dat kan in principe heel ongelukkig zijn. “the nearest, not the nicest.” Dit punt moet overigens in het Algemene gebied liggen.
  2. Pas met jouw langste stok (niet zijnde de putter) het gebied af ter grootte van één stoklengte dat niet dichter bij de hole is dan het Referentiepunt, de zogenaamde Dropzone.
   Let op: alleen het deel van de dropzone dat in het Algemene gebied ligt (en dus niet in een eventuele green, bunker of hindernis) geldt.
  3. Laat een bal vallen vanaf kniehoogte in de Dropzone. De bal moet tot stilstand komen in de Dropzone.
   Extra: ALTIJD als je een bal volgens een regel moet droppen mag je de bal schoonmaken of vervangen.

  Zie voor de precieze drop procedure:

  https://www.randa.org/nl-nl/rog/2019/rules/players-edition/rule-14#14-3

  Zie voor het ontwijken van een Verkeerde green:

  https://www.randa.org/nl-nl/rog/2019/rules/players-edition/rule-13#13-1f

  Overigens, volgens onze plaatselijke regels moet gemarkeerde GUR volledig ontweken worden. En dat doe je in het Algemene gebied net zo als het ontwijken van een Verkeerde green, dus antwoord C is maar een heel klein beetje fout.

  Let op: volgend de Regels MAG je GUR ontwijken. Of dit MOET hangt af van plaatselijke regels, en zal per baan verschillen. Maar altijd geldt: als je GUR ontwijkt moet je deze volledig ontwijken.

  GUR is een Abnormale terreinomstandigheid. Zie voor het ontwijken hiervan:

  https://www.randa.org/nl-nl/rog/2019/rules/players-edition/rule-16#16-1

  Onze plaatselijke regels vind je op de scorekaart of hier:

  https://krommerijn.nl/plaatselijke-regels

  De volledige Regels kun je ook als app downloaden naar je telefoon, de linkjes staan hier: https://www.randa.org/en/Apps

  Vragen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GolfbaanDemoKromme Rijn
  • Locatie

   Sportlaan 6
   3981 HP Bunnik

   Tel: 030 - 6562051
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   KvK: 59681586

   Volg ons

    

  • Hoofdsponsor

   Logo vierkant Ekris BMW en MINI