Paasbekerwedstrijd / Maandbeker 1 – Jumelle-trofee

GCKrommeRijnmaandbeker3

Tweede Paasdag 2016 begon koud, nat en stormachtig. Bovendien vroeg, want het was de eerste wedstrijddag ná het ingaan van de zomertijd. Alles leek een ‘Vrolijke Paaswedstrijd’ in de weg te staan.

Maar toen ik om acht uur ’s morgens de trap op liep trof ik daar al de eerste opgewekte inschrijvers aan voor een door Yvonne Groot feestelijk opgetuigde Paastafel. En ondanks de belofte van een ‘code geel dagje’ zeiden 49 dappere deelnemers NIET af!

En zij werden beloond! Want toen de toeter om negen uur klonk vielen er nog maar een paar verdwaalde spetters die binnen de kortste keren naar elders werden geblazen. Tenslotte verscheen zelfs de zon, steeg de temperatuur en werd de lucht overtuigend blauw…

Door de onvoorziene verschillen in flight grootte, variërend tussen vier en twee, moesten sommige spelers wat vaker en langer wachten dan gewenst, maar deze dag leek het allemaal niet uit te maken…
Zelden ben ik er zo van overtuigd geweest dat we een geweldige club hebben, want na dik vijf uur in de, door de onstuimige wind, onberekenbare baan kwam een vrolijk en tevreden gezelschap de trap weer op. Daar had de horeca gezorgd voor een voortreffelijke, goed bij de wedstrijd passende, lunch. Heerlijk!
Toen vervolgens Thomas Kahnt en Jan Jelke de Jong, ieder op een eigen computer, nog voor versnelde kaartinvoer zorgden was ook de uitslag redelijk snel bekend. GCKrommeRijnmaandbeker4

Behalve de door Yvonne verzorgde Paasprijzen, waren de Paaswisselbeker (cat.1) en Paaswisseltrofee (cat.2) te winnen.
Tenslotte werden deze keer voor de eerste maal de trofeeën van onze nieuwe sponsor, Juwelier Goudsmid - Jumelle, uitgereikt. Mooie, door Jumelle zelf vervaardigde trofeeën. Kleine houten ‘greens’ op verschillend niveau waarbij de bal, afhankelijk van de prijs, steeds dichter bij de pin ligt..

Vanzelfsprekend had de wind invloed op de scores zodat, met uitzondering van Lisa Lips, winnares van maandbeker en wisseltrofee categorie 2, niemand de handicap speelde. Lisa had als enige die dag ‘de wind mee’, zij speelde de sterren van de hemel en de wolken uit de lucht en won met 39 stableford punten! Tweede werd Dini Sas met 32 en derde Bert van de Broek met 29 punten.

In categorie 1 werden, met 34 punten, maand- en wisselbeker gewonnen door Henk-Jan van Veen. Met 33 punten werd Arnold van Bergenhenegouwen tweede.
Op de derde plaats, met 32 punten, eindigden ex equo drie spelers, Chris van Lith, Norbert van Linde en Roel van Veen. Hierbij besloot de computer dat het om een maandbeker ging en was Chris derhalve de trotse winnaar van de derde prijs.

Jobby Buitelaar

GolfbaanDemoKromme Rijn
  • Locatie

   Sportlaan 6
   3981 HP Bunnik

   Tel: 030 - 6562051
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   KvK: 59681586

   Volg ons

    

  • Hoofdsponsor

   Logo vierkant Ekris BMW en MINI