Clubkampioenschap Matchplay 2017

GCKR MPIMG 5974Op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei is gespeeld om het clubkampioenschap Matchplay 2017. In de weken voorafgaande aan het kampioenschap was een selectieronde noodzakelijk om het aantal inschrijvingen van 85 terug te brengen naar het maximum van 48 deelnemers verdeeld over vier categorieën: Heren 16, Heren sr. 16, dames 8 en dames sr. 8. Op zaterdag 20 mei stond voor de Heren en Heren sr. de 1/8 finale en ¼ finale op het programma en voor de dames en dames sr. de ¼ finale. Exact om 08.00 uur had de winnaar van 2016, Norbert van Linde, de eer de eerste bal van het kampioenschap te mogen slaan. Voor Wim Oskam en zijn team was het kampioenschap al enkele uren eerder begonnen om voor de deelnemers optimale omstandigheden in de baan te creëren. Het weer werkte beide dagen mee, behoudens een klein buitje tijdens de ¼ finale van de dames, was het prachtig golfweer. De 1/8 finale bij de categorie Heren, gespeeld over 18 holes, bood weinig verassende uitslagen. Bij de heren sr. werd over 9 holes gespeeld en daarmee was spanning gegarandeerd. Eén partij werd op de 9e hole beslist en voor twee partijen was een play-off noodzakelijk. Daarnaast vonden de beide finalisten van 2016 hun Waterloo in de 1/8 finale. Bij de dames (18 holes) hetzelfde beeld als bij de heren maar bij de dames sr. (9 holes) werden twee partijen op hole 9 beslist.                                       

Voor foto’s klik hier.

Op zondag werd om 08.30 uur gestart met de ½ finale. De krachtsverschillen waren klein en bij drie van de vier categorieën was een play-off noodzakelijk om bij één van beide partijen om tot een beslissing te komen. Bij de heren viel deze beslissing zelfs pas op hole 21. Aansluitend kon gestart worden met de laatste wedstrijden voor de plaatsen 1 en 2 (finale) en 3 en 4 (kleine finale) voor alle 4 categorieën over 18 holes. Omstreeks 17.30 uur was het Norbert die met een beslissende put op hole 15 de laatste bal van het kampioenschap sloeg. Na de prijsuitreiking door René Walburgh Schmidt werd het kampioenschap afgesloten met een door het bestuur aangeboden borrel voor de deelnemers en aanwezige toeschouwers.

Voor foto’s klik hier

 Uitslag:

 

Heren

Dames

Heren sr.

Dames sr.

1.

Norbert van Linde

Loes Kroon

Ton Steenvoorden

Conny van der Lely

 

2.

Roel van Veen

Liesanna Benard

Gerrit Kroes

Marcelle van Huijstee

 

3.

Bob Benard

Marjolein van Ee

Leo Steenvoorde

Illy Polley

 

De uitslag van de verschillende rondes en individuele spelers is te vinden op de website E-Golf4U onder Wedstrijden/Clubkampioenschap Matchplay /Schema.

GCKR MPIMG 6071

GolfbaanDemoKromme Rijn
  • Locatie

   Sportlaan 6
   3981 HP Bunnik

   Tel: 030 - 6562051
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   KvK: 59681586

   Volg ons

    

  • Hoofdsponsor

   Logo vierkant Ekris BMW en MINI