Header foto golfbaan

Aanpassing Hole 1

hole 1

BAANAANPASSING OP HOLE 1

Wie al langer lid is weet dat tussen hole 1 en de Koelaan een prachtige Kersenboomgaard stond.

Met de wens om het zicht vanaf de provinciale weg op de drivingrange en vanaf de baan op de weg te verminderen hebben wij onze baanarchitect, Michiel van der Vaart, benaderd. Hij heeft hiervoor een plan gemaakt.
In simpelheid komt het erop neer dat er een meanderende greppel gegraven worden dicht bij de huidige afzetting naar de buren en dat de uitgegraven grond o.a. gebruikt wordt voor een aantal ruggen tussen de sloot en de afscheiding met de buren, met soms op en daartussen heesters.
De oevers aan de niet spelzijde kunnen sterk variëren in hellingshoek. De fairwayzijde wordt echter scherp en technisch zo dat we de fairway tot dicht aan deze greppel kunnen maaien. Het moet duidelijk zijn of de bal “in-play” is of niet.

In de plaatselijke regels zal de greppel worden gedefinieerd als “rode hindernis die aan één zijde is gemarkeerd en tot in het oneindige doorloopt”. De ‘ruggen’/heuveltjes liggen in de hindernis en de out of bounds links hiervan vervalt. Dit betekent dat een bal die over de hindernisgrens wordt geslagen volgens de regels in de hindernis ligt, zelfs wanneer deze in de schapenweide terecht is gekomen.

Senioren wintertraining 2022-2023

 

golfschoollogo

Om de wintermaanden gezellig en sportief door te komen, organiseert de golfschool weer leuke en leerzame trainingen voor jullie. Het gaat vooral om gezelligheid in combinatie met het golfspel en de interactie met elkaar.

Wij organiseren 8 trainingen van 50 minuten. De groepsgrootte is maximaal 6 personen.

Na de training is er uiteraard een gezellig koffie moment. (voor eigen rekening).

De kosten zijn € 110,- per persoon excl. drivingrange ballen.

De trainingen zijn vanaf januari tot eind maart waardoor dit perfect aansluit met het wedstrijdprogramma van de seniorenochtenden.

Klik hier voor een overzicht van de dagen.

Themalessen 2021 - 2022

iStock 526726267 kopie

Vorig jaar hebben wij de ‘Thema-lessen” geïntroduceerd, we zouden willen dat we konden zeggen dat het een groot succes was. Door de Corona-maatregelen kon het helaas niet doorgaan. Daarom gaan we het dit jaar nogmaals proberen.

Heb je de wens om net wat beetje beter te spelen. Om bij die pitch wel lekker door de bal te komen, of om die drive nu toch echt eens rechtuit te slaan.  Als vereniging bieden wij gratis themalessen aan. Deze worden door de golfschool gegeven, zodat we ons spel op specifieke onderdelen kunnen verbeteren. Het is tevens een unieke gelegenheid om andere leden te ontmoeten en te leren kennen.

Iedereen kan deelnemen aan de lessen. Maar om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om deel te nemen, is deelname in principe beperkt tot 2 lessen. Je kan je als lid dus voor maximaal twee thema-lessen opgeven. Zoals aangegeven is deelname aan de lessen gratis, wel moet je zelf voor de driving-range ballen zorgen.

Om alles goed te laten verlopen hebben we de volgende uitgangspunten opgesteld:

 • Themalessen, van 50 minuten elk, worden beschikbaar gesteld aan alle leden
 • Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, anders dan de driving-range ballen
 • Inschrijven kan via e-golf
 • Per les is er plek voor 6 deelnemers
 • Initieel mag een lid deelnemen aan maximaal twee lessen
 • In de laatste week van de huidige maand worden de lessen voor de maand erop vrijgegeven voor inschrijving. Voorbeeld: Vanaf 24 oktober kun je je inschrijven voor de trainingen van november
 • Mocht er in de week dat een les wordt gegeven de les nog niet vol zijn, dan mag ieder lid zich bijschrijven en vervalt de beperking van maximaal 2 lessen voor dit lid.

Zie voor de thema’s en de data van de lessen het schema: klik hier

Wij wensen jullie veel plezier en succes met de lessen!

Bestuur Golfclub Kromme Rijn

GolfbaanDemoKromme Rijn
  • Locatie

   Sportlaan 6
   3981 HP Bunnik

   Tel: 030 - 6562051
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   KvK: 59681586

   Volg ons

    

  • Hoofdsponsor

   Logo vierkant Ekris BMW en MINI

Login lid mobiel