De vereniging

ONTSTAAN
Golfclub Kromme Rijn werd in 1985 door een aantal enthousiaste golfers opgericht. Al snel schreef het bestuur een paar honderd leden in. De gemeente Bunnik stelde daarop een stuk grond op De Rumpst beschikbaar, waar na verloop van tijd een pitch & puttbaan kon worden aangelegd.
De behoefte aan een échte baan groeide. Op 29 ha vrijgekomen grond in de gemeente Bunnik, in natuurgebied de Brakel, was ruimte voor een 9-holes golfbaan. Op 5 juli 1998 is de baan officieel in gebruik genomen. In 2001 volgde het clubhuis en werd de A-status toegekend.

GEZELLIGHEID
Golfclub Kromme Rijn is vooral een gezellige vereniging voor iedereen die het golfen een warm hart toedraagt. En dankzij de inzet van veel van onze leden is het ook een actieve verenging. 

Zo kun je als senior iedere donderdagochtend met andere senioren een ronde spelen. De ene keer een gewone ronde met vrienden en vriendinnen, de andere keer voor bijvoorbeeld een Cross Country of Dauwtrapwedstrijd. 
Iedere dinsdagmiddag is het de beurt aan de dames. Ook hier verschillende soorten wedstrijden, die worden afgesloten worden met een gezamenlijke maaltijd, al is dat niet verplicht. Donderdagavond is voor de heren. Zoals ze zelf zeggen, ‘Al jaren de leukste avond’. Soms een serieuze maar geanimeerde qualifying ronde, soms zijn het avonden waarin de commissie haar fantasie de vrije loop laat. 

Naast deze drie vaste elementen worden er allerlei verenigingswedstrijden georganiseerd, van Clubkampioenschappen tot fun-wedstrijden zoals bijvoorbeeld een Vlaggetjeswedstrijd. Shotgunwedstrijden worden vaak omlijst door een kop koffie, gezamenlijke borrel of hapje eten. Naast wedstrijden worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals pub-quizzen en bridge drives.

En natuurlijk vergeten we de jeugd niet. De Jeugdcommissie zorgt naast leuke wedstrijden ook voor lessen, waar kinderen samen met een pro spelenderwijs leren golfen. 
Al met al een vereniging met een volle kalender met daarin voor elk wat wils, mogelijk gemaakt door vele enthousiaste vrijwilligers. En daar zijn we trots op. Golfclub Kromme Rijn is er voor iedereen, een gezellige vereniging van en voor alle leden.