Header foto golfclub

Wedstrijden bij Golfclub Kromme Rijn, hoe zit dat eigenlijk?

Naast het spelen van een rondje met vrienden en bekenden, zijn wedstrijden ook een leuke manier om lekker te golfen. Bij Golfclub Kromme Rijn zijn er door het jaar heen allerlei mogelijkheden om mee te doen met wedstrijden. Er is voor elk wat wils!

Commissiewedstrijden
Allereerst zijn er wedstrijden die worden georganiseerd door verschillende commissies. Slotwedstrijd
De Damescommissie heeft een damesdinsdagmiddag, de Seniorencommissie een donderdagochtend en de Herencommissie een donderdagavond. Daarnaast is er op dinsdagmiddagen regelmatig een gemengde inloop. Voor leden met een hcp boven de 36 of baanpermissie organiseert de Introductiecommisie regelmatig introductiewedstrijden met mentor.

Wil je meer informatie over deze wedstrijden, meld je dan aan bij de betreffende commissie. 

Wedstrijdcommissie
Naast de wedstrijden voor specifieke doelgroepen organiseert de Wedstrijdcommissie jaarlijks een groot aantal wedstrijden voor alle leden, dit jaar 18 in totaal. Gezelligheidswedstrijden èn competitieve wedstrijden.

Gezelligheidswedstrijden familietoernooi logo
Dit zijn laagdrempelige wedstrijden waar iedereen met een Hcp < 54 aan mee kan doen. De focus ligt op het plezier van met elkaar een wedstrijd spelen. Vaak zijn er bijzondere spelvormen en meestal gaat een wedstrijd over 9 holes.

Gezelligheidswedstrijden zijn: de Openingswedstrijd, de Paashaasbeker de Vlaggetjeswedstrijd, het NGF Familietoernooi, de Slotwedstrijd en 3 ‘fun’wedstrijden die nog verder worden ingevuld. 

Competitieve wedstrijden
De focus ligt bij deze wedstrijden meer op het resultaat en het willen winnen, maar natuurlijk zijn ook deze wedstrijden leuk om aan mee te doen. Deelname staat open voor Hcp < 36. De competitieve wedstrijden gaan veelal over 18 holes.

Competitieve wedstrijden zijn: de clubkampioenschappen Stableford, Strokeplay en Matchplay, de Kromme Rydercup, de Mixed Foursome, de Aphroditecup, de Knock-out competitie, de Laddercompetitie, de Masters en drie Sponsortrofeeën.

Hoe ziet een wedstrijddag er uit?
Stel, je starttijd is om 14.00 uur. Er wordt dan van je verwacht dat je ongeveer 45 minuten voor de starttijd aanwezig bent om je aan te melden, scorekaart in ontvangst te namen en uiteraard, indien gewenst, warm te slaan. Veel spelers komen vroeg om nog te genieten van een koffie en/of thee in de brasserie.
Een 18-holes golfronde in wedstrijdverband duurt tussen de 4-5 uur, 9 holes ongeveer 2,5 uur. Na het inleveren van de scorekaart duurt het wachten op de overige spelers en de prijsuitreiking tussen een half uur en uur. Deze tijd gebruiken de meeste spelers om samen een drankje te drinken en de dag te bespreken.

Bij een shortgun start beginnen alle deelnemers tegelijkertijd vanaf verschillende tees. Daardoor is iedereen ongeveer gelijk klaar met de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd is er altijd een korte prijsuitreiking, met speciale aandacht voor de longest, de neary, en eventuele birdies.

De wedstrijdkalender 20170611 182447
Een overzicht van alle wedstrijden vind je hier: kalender
Daarnaast vind je de wedstrijden in de app E-golf4u en op de terminal in de hal.

In de Nieuwsbrief die de golfbaan regelmatig verstuurt worden wedstrijden zoveel mogelijk van te voren aangekondigd.

Inschrijven
Je kunt je op een aantal verschillende manieren inschrijven voor wedstrijden:

 1. In de app E-golf4u
  In het menu vind je onder het kopje Wedstrijden een overzicht van alle wedstrijden die open staan. Bij iedere wedstrijd vind je een korte beschrijving van de spelvorm, Hcp eisen, inschrijfkosten, starttijd en andere bijzonderheden.
 2. Via de site (Lid (krommerijn.nl).  Let op, om in dit onderdeel voor leden te komen moet je twee keer achter elkaar inloggen.
 3. Via de terminal in de hal  De receptie kan je hier desgewenst mee helpen.

Wedstrijden die door de Wedstrijdcommissie worden georganiseerd worden 4 tot 6 weken van te voren ‘opengezet’ voor deelname.

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je ongeveer drie dagen voor de wedstrijd via de email de startlijst. Op de startlijst staat hoe laat je starttijd is, met wie, en vanaf welke tees je speelt (soms start een wedstrijd vanaf de 10e hole).


De E-golf4u
app
Heb je de app E-golf4u app nog niet? Download deze dan via https://m.eg4u.nl/
Check de app regelmatig om te zien welke wedstrijden open staan om in te schrijven.

Vragen
Heb je vragen over de wedstrijden van de Wedstrijdcommissie, mail dan naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen je dit seizoen bij een of meer wedstrijden te zien!

GolfbaanDemoKromme Rijn
  • Locatie

   Sportlaan 6
   3981 HP Bunnik

   Tel: 030 - 6562051
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   KvK: 59681586

   Volg ons

    

  • Hoofdsponsor

   Logo vierkant Ekris BMW en MINI