Seniorencommissie activiteiten

De seniorencommissie, wat organiseert zij en hoe werkt dat. 

Golfclub Kromme Rijn is in de eerste plaats een club waar gezelligheid troef is. 
Nieuwe seniorleden kunnen direct meedoen aan alle activiteiten die de seniorencommissie organiseert. Je bent senior als je 50 jaar of ouder bent. 

Seniorenwedstrijd (stableford) 
In de maanden april  t/m oktober kun je iedere donderdag mee doen aan de Seniorenwedstrijd. Je moet  je vooraf inschrijven voor deelname aan deze wedstrijd. Er kunnen per ochtend maximaal 48 personen (16 flights van 3 personen) meedoen.  
De flights worden samengesteld door de wedstrijdleiding. We proberen je iedere week met andere mensen te laten spelen, maar omdat je bij de inschrijving ook kunt aangeven of je vroeg of laat wilt spelen kan het gebeuren dat je meerdere malen met dezelfde mensen loopt. De 1ste flight vertrekt om 8:27, vervolgens start er iedere 7 minuten een nieuwe flight.  
De wedstrijd is Qualifying, dus de 3 spelers ruilen onderling van kaart en markeren elkaar.  
Na het lopen van alle 9 holes voer je op je telefoon het aantal slagen in. Vervolgens lever je de kaart in bij de wedstrijdleiding en kun je samen met je teamgenoten nog een drankje nuttigen. 

De beste tien spelers van de wedstrijd krijgen punten. Aan het eind van het jaar tellen de behaalde punten mee voor de titel “Golfer van het jaar”.  

Sla je een birdie dan wordt dat beloond met een vogeltje. De speler die tijdens het seizoen de meeste birdies maakt, wint de birdiebeker.  

De uitreiking van deze prijzen en trofeeën vindt plaats na afloop van de Slotwedstrijd. 
 

Inschrijving en Inschrijfkosten 
Inschrijven voor deze wedstrijden kan via de website https://www.krommerijn.nl/  of via http://www.eg4u.nl/ . De inschrijfkosten bedragen € 3,00 per persoon, Van deze inkomsten betaalt de seniorencommissie de prijzen, de hapjes en consumptiebonnen na afloop van de variawedstrijden, materialen benodigd voor het spelen van wedstrijden etc. 

 

Golfer van het jaar 2023 (li) en 2022 (re) 

Variawedstrijden 
Het jaar begint met de senioren Openingswedstrijd op de laatste donderdag van maart en eindigt met de Slotwedstrijd op de eerste donderdag van december. Om de 4/5 weken wordt er een Variawedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijden worden in teamverband gespeeld, waarbij de teams door de wedstrijd-commissie samengesteld worden. Voor iedere wedstrijd wordt een andere spelvorm gekozen. Deze wedstrijden zijn altijd shotgun (iedereen start op dezelfde begintijd). Na de wedstrijd is het tijd voor een gezellig samenzijn met een drankje, hapje en de prijsuitreiking. 

Speciale activiteiten
Op Hemelvaartsdag is er Dauwgolf. Deze wedstrijd begint om 6:00 uur en na de wedstrijd is er een gezamenlijk ontbijt. Op de laatste donderdag van augustus spelen we  “The battle of the Villages”. Op de laatste donderdag van oktober staat de Appelcup op het programma en op de eerste donderdag van november wordt de Snertwedstrijd gespeeld. Deze shotgun wedstrijd wordt afgesloten met een maaltijd van erwtensoep, roggebrood en spek.
 

Oskambeker 
Tot slot organiseert de seniorencommissie een 9 holes matchplaytournooi, de strijd om de Oskambeker. Spelers spelen in de maanden mei t/m augustus  9 holes matchplay. De winnaar van een partij wordt in de volgende ronde gekoppeld aan een andere speler. De halve en hele finales vinden plaats in september en gaan over 18 holes. De spelers starten voorafgaand aan de inloopwedstrijd. 
De Oskam wedstrijdleiding verschaft in het voorjaar meer informatie hierover. 
 

 IJsheilige 
In het winterseizoen wordt dit jaar voor het eerst een aantal winterwedstrijden georganiseerd waar bij er gestreden wordt om de titel “IJsheilige”. Vanaf donderdag 14 december tot en met 14 maart staan op de donderdagen van 09:15 tot 10:07 uur 8 starttijden open voor maximaal 24 senioren. Deze wedstrijden staan op de wedstrijdlijst. In- of uitschrijven kan vanaf de vrijdag vóór de wedstrijd vanaf 12:00 tot de woensdag 23:00 uur. Je schrijft je direct in een flight in! De wedstrijd is NQ, na afloop de kaart invullen op E-golf4U. De senior met de meeste punten krijgt de titel “IJsheilige”. 

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over de seniorencommissie, maar niet alles laat zich vangen in een kort introductiedocument.  
Daarom zeggen wij, doe mee, ervaar en geniet.  

De senioren commissie.