Antwoord regelvraag 5/24

B. je moet de bal terugplaatsen.
Een bewogen bal moet je altijd terugplaatsen, ongeacht wie of wat de beweging van de bal heeft veroorzaakt tenzij de bal is bewogen door natuurkrachten: in dat geval moet je de bal spelen zoals deze ligt. Zie ook regel 9.6: https://www.randa.org/nl-NL/rog/the-rules-of-golf/rule-9#9_6
Hierop zijn twee uitzonderingen: je hebt de bal teruggeplaatst op de green of je hebt de bal elders gedropt of teruggeplaatst en de bal verrolt naar een ander gebied van de baan (bijvoorbeeld een bunker in).
Als jouw bal nog in beweging is als hij de robot raakt moet je de bal spelen waar hij tot stilstand is gekomen. Zie regel 11.1a https://www.randa.org/nl-NL/rog/the-rules-of-golf/rule-11#11_1a

Antwoord regelvraag 4/24

d. Je wint de hole. Als een speler wordt gevraagd hoeveel slagen hij heeft gedaan, moet hij het juiste aantal slagen opgeven. De speler krijgt de Algemene Straf (verlies van de hole in matchplay) als hij zijn fout niet heeft gecorrigeerd voordat een tegenstander een andere slag maakt of een vergelijkbare actie onderneemt (zoals het geven van een slag of van de hole). Op het moment dat je de slag gaf was jouw tegenstander te laat met corrigeren en verloor deze de hole.

Zie regel 3.2d(1) (Link: https://www.randa.org/nl-NL/rog/the-rules-of-golf/rule-3#3_2d

Antwoord 3/24: 

b.               Dit is niet toegestaan. De brug is een vast obstakel (Abnormale BaanOmstandigheid) en volgens regel 17.3 mag je een ABO niet ontwijken wanneer jouw bal in een hindernis ligt.

 

Alles bepalend is waar jouw bal ligt: in of buiten de hindernis. Dit is afhankelijk van waar de rode of gele paaltjes staan. Let hier goed op want soms staan de paaltjes ver van het water af.

 

Het deel van een vast obstakel dat binnen de grenzen van een hindernis ligt is onderdeel van de hindernis. Ligt een bal midden op een brug, dan ligt deze dus in de hindernis.

 

Let op: een pad door een hindernis zoals op hole 9 is iets anders dan een brug over een hindernis. Bij een pad wordt de hindernis onderbroken waardoor een bal op het pad niet in de hindernis ligt.

Antwoord regelvraag 2/24
C. Twee strafslagen. 

Het weghalen van los zand op de green mag, maar in het algemene gebied is dit niet toegestaan. Zand dat uit een bunker geslagen is mag je dus alleen verwijderen als het op de green ligt. In het voorbeeld ligt het hoopje zand voor de bal nog in het algemene gebied. Als je daar het zand verwijdert ben je in overtreding van regel 8.1a (link: https://www.randa.org/nl-NL/rog/the-rules-of-golf/rule-8#8_1a)

Antwoord regelvraag 1/24
A. De bal spelen zoals deze ligt nadat hij stil is komen te liggen.

Aangezien je bal bewoog voordat je deze hebt gemarkeerd en opgepakt telt bijvoorbeeld een windvlaag die deze laat rollen als voortzetting van de vorige slag.
Als je je bal wel al had gemarkeerd, opgepakt en teruggelegd had zou dit niet het geval zijn. Je vorige slag is namelijk dan afgelopen, als de wind de bal dan zou bewegen moet je hem dus terugplaatsen op de plek waar je hem initieel had gemarkeerd. Zie voor verdere info regel 13.1d.