Verslag 1e Maandbeker 2024

De eerste maandbeker van het jaar was een groot succes! Ondanks de dreiging van slecht weer werden we gezegend met droge omstandigheden gedurende de hele wedstrijd. De regen van de dagen ervoor heeft zeker zijn stempel gedrukt op de baan, waardoor de uitdagingen groter waren en de scores beïnvloed werden.

We zijn verheugd te horen dat de doorstroming aanvankelijk soepel verliep, met blije gezichten zoals die van Thomas. Maar zoals altijd zijn er hobbels onderweg, vooral in categorie 1 waar enkele flights snel speelden, waardoor er langere wachttijden waren voor de tweede negen holes. We gaan kijken hoe we dit kunnen verbeteren voor de volgende keer.

Desondanks hebben we bijzondere prestaties gezien in beide categorieën. In categorie 1 eindigden Arnold van Bergenhenegouwen en Roel van Veen gelijk, en op basis van de matching scorecards werd Arnold uitgeroepen tot de glorieuze winnaar. Ook voor de derde plaats waren matching scorecards nodig en hier kwam Marijke Nikkels als winnaar uit de bus. Allen waren erg blij met de prijzen, beschikbaar gesteld door Colijn van FotovanNoort. In de speeches werd nog eens benadrukt hoe uitdagend het spelen door de baan was. Zoals Roel treffend zei: “Met 33 stablefordpunten verdien je niet om te winnen”, maar Arnold vandaag wel!

In categorie 2 was het Corine Fischer die boven zichzelf uitsteeg met een indrukwekkende score van 41 stablefordpunten. Wat een prestatie! Ingemar Menses en Jaap Westerbeek volgden op respectabele afstand als tweede en derde. Corine bracht nog wat inzicht in de huiselijke verhoudingen door in haar toespraak te delen: “Meestal wint Folkert, maar vandaag ben ik de gelukkige!”

Gefeliciteerd aan alle winnaars en dank aan alle spelers voor een gezellige en succesvolle golfdag.

Met vriendelijke groet,

Wedcie