Clubladder update april

De eerste ronde van de Clubladder 2024, die loopt tot 28 april, is van start gegaan. De eerste wedstrijden zijn gespeeld. Het aantal deelnemers in deze ronde is beperkt omdat er bij het verzenden van de mail door de Clubladder iets mis is gegaan. Inmiddels is deze mail alsnog verstuurd naar de spelers die vorig jaar hebben meegedaan, en hebben meer dan 70 spelers zich nu aangemeld voor de tweede ronde. De gegevens van je tegenstander ontvang je op 29 april.

Maar aanmelden kan nog steeds, ongeacht je niveau. De indeling gebeurt op basis van je handicap.

Nu aanmelden betekent meedoen aan de volgende ronde. De Laddercompetitie loopt tot 9 oktober.

Voor nieuwe spelers!

Hoe werkt Clubladder?

Ga naar https://sportconnexions.com/nl/golfladder/krommerijn/1813/ of download de app in de App Store.

Maak een account aan en geef aan dat je een ladderwedstrijd wilt spelen. Je ontvangt dan vanzelf een e-mail waarin staat tegen welk lid je bent ingedeeld voor je eerste wedstrijd. De app koppelt jou automatisch aan een speler van ongeveer jouw spelniveau. De hoogst genoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De app is niet gekoppeld aan ons reserveringssysteem, dat betekent dat je zelf de wedstrijd in Egolf4U moet inplannen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag in de app. De uitslag wordt aan het eind van de ronde verwerkt. Elke 4 weken start er een nieuwe ronde. Op dat moment ontvangen de deelnemers een e-mail met informatie over hun volgende wedstrijd.

Hoe werkt de laddercompetitie?

Je beginpositie in de ladder is gebaseerd op je speelsterkte. Daarna tellen je wedstrijdresultaten. De wedstrijdvorm is matchplay zonder handicapverrekening. Voor elke gewonnen hole krijg je één punt. Als je 3 punten voorstaat met nog twee holes te gaan, dan is de einduitslag 3&2. Een wedstrijd kan eindigen in 0&0. Als je wint van iemand die hoger op de ladder staat, wissel je van positie. Je zakt één plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste twee rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je twee rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op e-mails. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat.

Namens de wedstrijdcommissie is Bart Marcelis de contactpersoon.

Veel speelplezier gewenst!