Vlaggetjeswedstrijd 2024: Een dag van golf en gezelligheid

Op zaterdag 27 april was het weer zover: de Vlaggetjeswedstrijd op Golfbaan Kromme Rijn! Met maar liefst 61 goedgeklede deelnemers die op hole 1 afslaan met het doel om hun vlaggetje zo ver mogelijk in de baan te plaatsen.

Hoewel de ochtend wat somber begon, brak al snel de zon door en kwam de baan prachtig tot leven, waardoor iedereen volop genoot van het spel.

Terwijl de laatste flight van start ging en anderen al op hole 9 stonden, bleef hole 10 onberoerd; de vlag stond al fier te wapperen. Maar dat hield onze deelnemers niet tegen.

Langzaam maar zeker vulde het clubhuis zich en vanaf de zijlijn werd gespannen toegekeken of er moedige zielen waren die de uitdaging van hole 10 durfden aan te gaan. En die waren er zeker!

Aan het einde van de dag was het tijd voor de balans. De eerste vlaggen strandden op hole 7, terwijl maar liefst 23 vlaggen te vinden waren rond hole 8 en nog eens hetzelfde aantal op hole 9. Slechts 3 vlaggen haalden de mythische 10e hole, waarvan één vlak voor het water, geplaatst door niemand minder dan Hyron van Leeuwen. Eerder bekend als de best geklede winnaar, mag hij zich nu ook de onbetwiste kampioen van de Vlaggetjeswedstrijd 2024 noemen. Hyron, van harte gefeliciteerd!

De Vlaggetjeswedstrijd werd ondersteund door onze evenementencommissie, die een prachtige samenwerking had opgezet met het Ronald McDonald Huis Utrecht. Na de 9e hole konden deelnemers (en niet-deelnemers) ballen kopen voor een chipuitdaging, wat resulteerde in een fantastische opbrengst van €580,-. De cheque werd met dankbaarheid in ontvangst genomen door Ruud en Shulamit van het Ronald McDonald Huis Utrecht. En laten we ook Freddy Keij feliciteren met zijn overwinning in de chipuitdaging. Freddy, ook jij verdient een welgemeende felicitatie!

Dank aan alle deelnemers, toeschouwers en sponsoren voor deze onvergetelijke dag vol sportiviteit en liefdadigheid. We kijken nu al uit naar de Vlaggetjeswedstrijd van volgend jaar!