Een bijzondere ochtend op Kromme Rijn

In de nacht van 30 april en op 1 mei wordt het oud Keltische feest Beltane gevierd; de overgang van de lente naar zomer. De as afkomstig van de vuren die men ontsteekt wordt uitgestrooid over het land om de vruchtbaarheid te vergroten.

Vuur was er volop deze nacht in Bunnik; heftig onweer trok ook over golfbaan Krommerijn en de bijbehorende hagel en regen leverde in de vroege ochtend van 1 mei bijzondere plaatjes op, die deze tijd van het jaar zo mooi symboliseren.

Bloeiende meidoorns tussen een explosie van jong bladgroen.

Spontane watertjes aan de randen van de fairways waarin eenden vrolijk ronddobberden. Een paartje waterhoenders dat hun nest bouwde in de volgelopen waterhindernis tussen de green van hole 7 en de begroeiing van hole 9.

De vruchtbaarheid die bij deze periode hoort was ook volop te zien in en om de waterhindernissen in de aanwezigheid van ouderparen ganzen en waterhoenders met hun kroost.

Dit zijn de momenten waarop je je weer realiseert wat een voorrecht het is om lid te kunnen zijn op onze mooie golfbaan, waar natuur en golf zo mooi samengaan.

Xandra van der Vegt