Header foto golfclub

Basisregels voor ontwijkmogelijkheden

ontwijken

Heb je af en toe vragen over het ontwijken van situaties in de baan? Check dit handig overzicht!

Er zijn soms situaties in de baan die je graag zou ontwijken, maar waarvan het lastig is om te weten welke regel je moet toepassen. Waar je moet of mag droppen, of je een strafslag krijgt of niet, en of je een dropzone van één of twee stoklengtes mag maken. 

De REHC (Regel-, Etiquette en Handicap Commissie) heeft een handig overzicht gemaakt waar dit op een eenvoudige manier is aangegeven, inclusief ezelsbruggetjes.

Je kunt dit vinden op de website, downloaden en desgewenst printen. <Klik hier> 

Heb je nog vragen? Stel ze aan de REHC via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Regels & Etiquette

 

beknopte regels

De REHC (Regel-, Etiquette-, Handicapcommissie) vraagt je aandacht voor  wat punten omtrent de etiquette in de baan. Deze gedragsregels gaan niet alleen over de veiligheid, maar helpen ook om de baan in goede conditie te houden.

Dus:

 • De bunker alleen vanaf de lage kant binnen gaan en verlaten (stap je van de hoge kant in dan gaat de rand kapot. Oók als je denkt dat je wel lenig bent en het even doet…)
 • De bunker aanharken en de hark terugleggen op de staander (dit voorkomt ergernis voor een volgende speler, en houdt daarnaast het zand los)
 • Niet tussen de bunker en de green doorlopen, zeker niet met een trolley (dit wordt anders een kaal olifanten-paadje)
 • Uw pitchmark en die van anderen op de green repareren (als de pitchmark snel gerepareerd wordt kan het gras zich nog herstellen, anders wordt dit een kale plek)
 • Uitgeslagen plaggen terugplaatsen (als deze snel worden teruggeplaatst kan het gras zich nog herstellen)
 • Houd met je trolley ruime afstand van de green en de voorgreen (dit voorkomt beschadiging van het gras waar vandaan we chippen en putten)
 • Speel vanaf de tee die bij je past. Iedereen mag vanaf iedere kleur tee spelen en golf is het leukst als de holes uitdagend en realistisch zijn. De NGF adviseert, ongeacht geslacht en/of handicap van de speler, de tee te kiezen afhankelijk van de lengte van jouw afslag: tot 125 meter oranje; van 125 tot 160 meter rood; van 160 tot 190 meter blauw; van 190 tot 225 meter geel en langer dan 225 meter wit. Maar het kan ook juist gezellig zijn om met de hele flight van dezelfde tee te spelen. (meer info vind je hier).

Regel-, Etiquette- Handicapcommissie

"PLAY THE BALL AS IT LIES, PLAY THE COURSE AS YOU FIND IT,

AND IF YOU CANNOT DO EITHER,

DO WHAT IS FAIR. BUT TO DO WHAT IS FAIR,

YOU NEED TO KNOW THE RULES OF GOLF"

 

beeldgolf

 

 

GolfbaanDemoKromme Rijn
  • Locatie

   Sportlaan 6
   3981 HP Bunnik

   Tel: 030 - 6562051
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   KvK: 59681586

   Volg ons

    

  • Hoofdsponsor

   Logo vierkant Ekris BMW en MINI